Daily Current Affairs Quiz 13 January 2022 – Current Affairs MCQ

No votes yet.
Please wait...

Daily Current Affairs Quiz in Hindi & English, Top 10 Important Current Affairs Quiz 13 January 2022, National & International Current Affairs, Today Current Affairs MCQ For Competitive Exams.

Hello friends Aaj Ke Ish Post Me Apko Govt Exams ke Preparation Ke Liye Top 10 Today Current Affairs MCQ, Current Affairs Quiz of 13 Jan 2022 Dene Wala Hu, Agar Aap Competitive Exams ki Tiyari Kar Rahe Hai To ye Current Affairs Quiz Apke Liye Bahot Important hai, Aap Niche Diye Gaye Quiz Ko Dekh Sakte Hai.

This Quiz Help For Competitive Exams, SSC, BANK, RAILWAY, UPSC, and All Govt Exams.

Top 10 Current Affairs Quiz 13 January 2022

Q 1. हाल ही में राष्ट्रीय मानव तस्करी जागरूकता दिवस कब मनाया गया है?

When is the National Human Trafficking Awareness Day observed?

  • 9 जनवरी (9 January)
  • 11 जनवरी (11 January)
  • 10 जनवरी (10 January)
  • इनमें से कोई नहीं (None of these)

ANS. 11 जनवरी (11 January)

Q 2. हाल ही में BWF 2022 योनेक्स सनराइज इंडिया ओपन टूर्नामेंट कहां शुरू हुआ?

Where did the BWF 2022 Yonex Sunrise India Open tournament begin?

  • पुणे (Pune)
  • मुंबई (Mumbai)
  • नई दिल्ली (New Delhi)
  • हैदराबाद (Hyderabad)

ANS. नई दिल्ली (New Delhi)

Q 3. हाल ही में रतन टाटा की बायोग्राफी रतन एन टाटा: द ऑथराइज्ड बायोग्राफी किसने लिखी है?

Ratan Tata Biography Who has written Ratan N Tata: The Authorized Biography?

  • जेसी चौधरी (Jesi Choudhary)
  • डॉक्टर थॉमस मैथ्यू (Dr. Thomas Methew)
  • वी एस पठानिया (V.S. Pathaniya)
  • इनमें से कोई नहीं (None of these)

ANS. डॉक्टर थॉमस मैथ्यू (Dr. Thomas Methew)

Q 4. हाल ही में यूरोपीय संघ की रिपोर्ट में किसे पांचवें सबसे गर्म वर्ष के रूप में दर्ज किया गया है?

Which has been recorded as the fifth warmest year in the EU report?

  • 2021
  • 2018
  • 2020
  • None of these

ANS. 2021

Q 5. हाल ही में ऑनलाइन बीमा प्लेटफार्म “RenewBuy” ने किसे अपना ब्रांड एंबेसडर बनाया है?

Who has been appointed as its brand ambassador by online insurance platform “RenewBuy”?

  • अक्षय कुमार (Akshay Kumar)
  • राजकुमार राव (Rajkumar Rao)
  • शाहरुख खान (Shahrukh Khan)
  • रोहित शर्मा (Rohit Sharma)

ANS. राजकुमार राव (Rajkumar Rao)

Top 10 Important Current Affairs Quiz For Competitive Exams

Today Current Affairs MCQ

Q 6. हाल ही में केवड़िया रेलवे स्टेशन का नाम बदलकर क्या किया गया है?

What has been renamed as Kevadiya Railway Station?

  • गुरु गोविंद सिंह (Guru Govind Singh)
  • सरदार पटेल (Sardar Patel)
  • एकता नगर (Ekta Nagar)
  • इनमें से कोई नहीं (None of these)

ANS. एकता नगर (Ekta Nagar)

Q 7. हाल ही में अडानी पॉवर ने किसी अपना सीईओ नियुक्त किया है?

Adani Power has appointed someone as its CEO?

  • मित्रभा गुहा (Mitrabha Guha)
  • शेर सिंह ख्यालिया (Sher Singh Khayaliya)
  • भरत सुब्रमण्यम (Bharat Subramaniam)
  • इनमें से कोई नहीं (None of these)

ANS. शेर सिंह ख्यालिया (Sher Singh Khayaliya)

Q 8. हाल ही में राष्ट्रीय बाघ संरक्षण प्राधिकरण की 19वीं बैठक की अध्यक्षता किसने की है?

Who has chaired the 19th meeting of the National Tiger Conservation Authority?

  • पियूष गोयल (Piyush Goyal)
  • हर्षवर्धन सिंह (Harshvardhan Singh)
  • भूपेंद्र यादव (Bhupendra Yadav) 
  • इनमें से कोई नहीं (None of these)

ANS. भूपेंद्र यादव (Bhupendra Yadav)

Q 9. हाल ही में किस देश ने अपने गेटवे टू होल बुझाने की योजना बनाई है?

Which country has recently planned to extinguish its Gateway to Hole?

  • रूस (Russia)
  • तुर्कमेनिस्तान (Turkmenistan)
  • जापान (Japan)
  • इनमें से कोई नहीं (None of these)

ANS. तुर्कमेनिस्तान (Turkmenistan)

Q 10. हाल ही में आईपीएल के टाइटल स्पॉन्सर के रूप में किसने Vivo का स्थान लिया है?

Who has replaced Vivo as the title sponsor of IPL recently?

  • Oppo
  • Samsung
  • Tata
  • None of these

ANS. Tata

All Important Current Affairs Quiz Here

Daily Current Quiz in Hindi, Daily Important Current Affairs Quiz in English, GK Today Current Affairs, Current Affairs National & International

Leave a Comment